SINT MAARTENSZEE - Wandel mee op zondag 4 oktober om 13.30 uur door het mooie bos Wildrijk en ga op zoek naar paddenstoelen. De gids van Landschap Noord-Holland weet waar je ze kunt vinden en vertelt er alles over. Als je van fotograferen houdt, neem je fototoestel dan mee, paddenstoelen zijn vaak heel fotogeniek!

In de herfst, als het nog niet heel koud is maar wel al vochtig door de regen, dan zie je plotseling de paddenstoelen uit de grond schieten. Wildrijk is een ideale plek voor paddenstoelen. Door het vele dode hout dat er ligt en de vochtige bodem komen hier veel verschillende soorten voor. Je vindt ze alleen of in fraaie heksenkringen, groeiend op oude bomen en tussen de vegetatie. Paddenstoelen hebben vaak de mooiste en fantasierijkste namen, zoals bijvoorbeeld vliegenzwammen, elfenbankjes en zwavelkopjes.

Een leuke excursie voor het hele gezin!

Belangrijk:
Reserveren is in verband met corona verplicht. Het is helaas NIET mogelijk om ter plekke aan te sluiten. Voor aanvang van de excursie wordt een vragenlijst met de deelnemers doorgenomen en tijdens de excursie worden de richtlijnen van het RIVM opgevolgd.

Wanneer: zondag 4 oktober 2020 van 13.30 tot 15.00 uur
Vertrekpunt: Ingang Wildrijk, tegenover het parkeerterrein aan de Zeeweg, Sint Maartenszee.
Kosten: Volwassenen € 7,00, kinderen € 3,00. Beschermers betalen € 4,00 en kinderen van beschermers € 2,00.
Reserveren verplicht: www.gaatumee.nl