SCHAGEN - We zijn in Nederland in een onwerkelijke situatie beland, waarin we fysiek contact tot een minimum moeten beperken. Dat betekent dat we sterk worden beperkt in onze beweegmogelijkheden. En dat terwijl het juist zo belangrijk is voor ouderen en mensen die wat minder valide zijn, om te blijven bewegen. Bewegingsconsulent Marloes Snip weet daar alles van.

Het is wetenschappelijk bewezen dat er bepaalde stoffen in ons lichaam worden aangemaakt als we goed blijven bewegen. Marloes Snip: “Daardoor gaan we beter in ons vel zitten. Daarnaast stimuleert beweging onze hersenen, wat weer zorgt voor een goede mentale gezondheid. In deze tijden belangrijker dan ooit.”

Leuk en laagdrempelig programma
Voor mensen die thuis één of meer fitnesstoestellen hebben, is bewegen niet zo’n probleem. Maar wie niet over deze mogelijkheden beschikt, heeft het al wat moeilijker om leuke manieren te bedenken om te blijven bewegen. Daarom heeft Team Sportservice ‘Thuis in beweging voor ouderen’ ontworpen. Leuk en laagdrempelig.

Met spullen in huis aan de slag
Marloes Snip is een van de makers van het programma: “We geven ideeën en tips over hoe mensen meubilair en andere voorwerpen creatief kunnen inzetten voor allerlei oefeningen. We hebben een heel veelzijdig programma waarin we meerdere niveaus aanbieden zodat iedereen mee kan doen.”

Nog makkelijker dankzij video’s
Zo is er een speciaal aanbod voor mensen die bijvoorbeeld afhankelijk zijn van een rollator. “We proberen waar mogelijk alle oefeningen te verduidelijken met video-instructies. Dat maakt het nog inzichtelijker voor de deelnemers.”

Zorg ook voor gezonde voeding
Naast bewegen is verantwoord eten en drinken van groot belang. Dat zorgt er namelijk ook voor dat je lekker in je vel zit. ”In het programma ‘Thuis in beweging voor ouderen’ besteden wij daarom aandacht aan gezonde voeding en slimme keuzes die iedereen daarin kan maken.” ‘Thuis in beweging voor ouderen’ is te zien op het YouTube-kanaal van Team Sportservice: https://www.youtube.com/channel/UCbr90JOwjYHFdOqk3gG2IWw