DEN HELDER - We hebben met elkaar een lastige tijd achter ons liggen met Corona. Dat was te merken in de praktijk van Marina van der Wal en Gideon de Haan en bij de vragen die in het online opvoedcafé werden gesteld. Hoe help je kinderen als er tegenslag in hun leven is? En hoe ga je zelf om met tegenslag, als vader of moeder? Dit thema staat centraal in het komende Opvoedcafé, dat wordt gehouden op dinsdagavond 22 juni.

Als gezin ‘in zwaar weer’ raken is natuurlijk niet alleen in coronatijd; ouders kunnen hun baan verliezen, iemand uit het gezin kan (ernstig) ziek worden, er kan sprake zijn van een echtscheiding, mensen in de omgeving van het kind kunnen overlijden…

Maar, en dat mogen we als volwassen niet vergeten: ‘zwaar weer’ kan voor een kind ook beteken dat er verhuisd wordt en er afscheid genomen moet worden van vriendjes en vriendinnetjes. Of een kind moet een jaar overdoen omdat hij of zij blijft zitten of gezakt is voor een eindexamen.

Deelnemers kunnen zich gratis inschrijven voor het online Opvoedcafé. Dat kan via de website van de bibliotheek www.kopgroepbibliotheken.nl of via www.heldersopvoeden.nl Voorafgaand aan de bijeenkomst krijgen zij een link om in te loggen toegestuurd.