SCHAGEN - Roeivereniging de Kop, een club met 90 leden uit Schagen en wijde omgeving, houdt de jaarlijkse open dag. Je krijgt een rondleiding langs de vloot van 24 boten,en kunt ook zelf onder leiding van 2 instructeurs een proefles krijgen in een heel stabiele boot. En er is natuurlijk ook koffie en thee.In april start de cursus met wekelijkse lessen om te leren roeien. Het eerste 2 maanden ben je aspirant lid, daarna wordt je lid. Aan het einde van de zomer kunnen de meeste mensen zelfstandig roeien, als je wil kan dat iedere dag!


Achtergrond Roeivereniging De Kop:

De vereniging bestaat ruim 15 jaar en is gevestigd Westerweg 4-6 in de haven van Schagen.De 90 leden zijn verdeeld over een kleine groep jeugd, een redelijke groep 25- 45 en een iets grotere groep 45-75 jaar.Eigenlijk kan er iedere dag geroeid worden en in de zomer wordt er ook in de avond geroeid.Sommige leden roeien 3 keer in de week anderen 1 keer, sommigen willen graag wedstrijden roeien van 60 km, anderen prefereren een tocht van maximaal 5 kwartier in rustig toertempo, sommigen willen perfect technisch roeien in een wiebelige skiff, anderen houden het bij een stabiele C2/4. Het kan allemaal!Veel leden roeien in een zgn roeipool. Dat zijn vaste tijdstippen in de week waarop sowieso geroeid wordt en waarvoor je je per keer kunt aan- of afmelden. Die flexibiliteit vinden de deelnemers erg fijn. De koffie/thee na het roeien is trouwens net zo belangrijk als de derde helft bij het voetballen.

Als geinteresseerden niet op 7 april kunnen komen, stuur dan een mailtje naar info@rvdekop.nl. Dan kan er een afspraak voor een privéles gemaakt worden.