ST MAARTENSVLOTBRUG - In het prachtige bosje Wildrijk bij Sint Maartensvlotbrug vindt zondag 28 april een open dag plaats. Wandel mee met speciale rondleidingen van natuurgidsen van Landschap Noord-Holland, die elk heel uur tussen 11.00 en 15.00 uur zullen beginnen. Maar uiteraard kun je ook op eigen gelegenheid van dit bijzondere natuurgebied genieten. Het voorjaar is sprookjesachtig mooi, met het blauwe tapijt van wilde hyacinten en de zang van broedvogels.

Volop voorjaar!

Een wandeling door dit bos van 17 ha is altijd een feest, maar in het voorjaar is het helemaal bijzonder. Dat komt door de vele stinzenplanten die er dan massaal bloeien. Vooral de wilde hyacint komt hier in ongelofelijke aantallen voor.

Ook de bijzondere dichtersnarcis bloeit in deze periode. De boerenkrokus, bosanemoon en voorjaarszonnebloem groeien er, en daartussen de jonge varens met hun frisse groene kleur. Het bos is vol met zingende en broedende vogels.
Je komt ogen en oren te kort!


Stukje geschiedenis

Kort na het droogvallen van Polder De Zijpe (1597) werden overal in de nieuwe polder bosjes aangelegd: Plantagies. Deze dienden als bescherming van de omliggende landerijen tegen stuivend zand.
Een paar jaar later liet een Amsterdamse koopman bij "Plantagie Wildrijck" een buitenhuis bouwen en hij was het die de eerste hyacintjes plantte. Van alle plantagies zijn alleen het Wildrijk en het Ananasbos (Anna's bos) over.
Wildrijk was in 1940 de eerste aankoop van het net opgerichte Landschap Noord-Holland. Hiermee werd de hoge natuurwaarde van Wildrijk veiliggesteld
Van 11:00 tot 16:00 uur staan vrijwilligers en gidsen met een promotiewagen bij het bosje en zij vertellen je graag over de natuurgebieden en activiteiten van Landschap Noord-Holland in de Noordkop.
Koffie, thee en limonade staan klaar.

Wanneer: zondag 28 april 2024 van 11:00 uur tot 16:00 uur; rondleidingen starten ieder heel uur; de laatste begint om 15.00 uur

Waar: Ingang Wildrijk: tegenover parkeerterrein aan de Zeeweg - Sint Maartensvlotbrug

Zie voor verdere informatie: www.gaatumee.nl