SINT MAARTENSVLOTBRUG - Zondag 30 april staan de vrijwilligers van Landschap Noord-Holland klaar om je alles te vertellen over het natuurschoon van Natuurgebied(je) Wildrijk bij Sint Maartensvlotbrug. Tijdens deze open dag zijn er ook speciale rondleidingen die tussen 11.00 en 15.00 uur (bij voldoende belangstelling) zullen beginnen. Het voorjaar is sprookjesachtig mooi, met het blauwe tapijt van wilde hyacinten en de zang van broedvogels.

Volop voorjaar!
Een wandeling door dit prachtige bos van 17 ha is altijd een feest, maar in het voorjaar is het helemaal bijzonder. Dat komt door de vele stinsenplanten die er dan massaal bloeien. Vooral de wilde hyacint komt hier in ongelofelijke aantallen voor. Ook de bijzondere dichtersnarcis bloeit in deze periode. De boerenkrokus, bosanemoon en voorjaarszonnebloem groeien er, en daartussen de jonge varens met hun frisse groene kleur. Het bos is vol met zingende en broedende vogels. Je komt ogen en oren te kort!

Stukje geschiedenis
Wildrijk is ooit aangelegd als buitenplaats. Later, tijdens het graven van het Noordhollandsch Kanaal, werd veel bos gekapt door kamperende arbeiders. Enkele stukjes bos bleven gespaard. Zo ook het Wildrijk. De stinsenplanten werden ooit op de buitenplaats geplant door welgestelde Amsterdamse kooplieden en hebben zich sindsdien flink uitgebreid.Van 11:00 tot 16:00 uur staan vrijwilligers en gidsen met een promotiewagen voor je klaar en zij vertellen je graag over de natuurgebieden en activiteiten van Landschap Noord-Holland in de Noordkop.

Rondleidingen met ervaren gidsen (van ongeveer een uur) worden gegeven als een redelijk groepje mensen zich heeft aangemeld. Deze starten tussen 11:00 en 15:00 uur. Koffie, thee en limonade staan klaar. En voor de liefhebbers is er ook nog soep.

Wanneer: zondag 30 april 2023 van 11:00 tot 16:00 uur
Waar: Natuurgebied Wildrijk: ingang tegenover parkeerterrein aan de Zeeweg te Sint Maartensvlotbrug

Zie voor verdere informatie: www.gaatumee.nl