'T ZAND - Ben jij al eens in een eeuwenoude eendenkooi geweest? Op zondag 30 juni van 11.00 tot 16.00 uur is het je kans, dan is het open dag in de prachtige eendenkooi ’t Zand. Je mag die dag zelf door de eendenkooi en het achtergelegen weidegebied wandelen. Op diverse punten zijn vrijwilligers aanwezig om uitleg te geven.


In het kooibos kunnen kinderen een hut bouwen en op het erf is een mandenvlechter aan het werk te zien. Als je geluk hebt, tref je de kooiker en zijn hondje voor een demonstratie in een van de vangpijpen.

Vlak na de inpoldering van de Zijpe, halverwege de 16e eeuw, werden er verschillende eendenkooien aangelegd in de nieuwe polder. Tegenwoordig zijn er nog maar weinig van deze historische plaatsen over. Eendenkooi ’t Zand is behouden gebleven en door Landschap Noord-Holland helemaal in oude staat hersteld. Nog steeds worden hier eenden gevangen, maar nu krijgen de eenden een ring en daarna hun vrijheid terug.
Ben je benieuwd hoe de ruim 400 jaar oude eendenkooi er uit ziet? Kom dan zelf een kijkje achter de schermen nemen. Aanmelden is niet nodig.

Wanneer: zondag 30 juni 2019 tussen 11:00 en 16:00 uur. Waar: Bezoekerscentrum eendenkooi 't Zand, Korte Bosweg 47a, 1756 CA ’t Zand.
Reserveren: Niet nodig, je bent welkom!
Informatie: www.gaatumee.nl of

https://www.landschapnoordholland.nl/activiteiten/evenementen/open-dag-eendenkooi-t-zand