SINT MAARTENSVLOTBRUG - Wildrijk is een bijzonder stukje bos met kronkelige bomen en een stille duinrel. Een spannende plek om te wandelen, zeker in het schemerdonker! Ga zaterdagavond 10 september met een gids van Landschap Noord-Holland het bos in voor een zoektocht naar verschillende soorten vleermuizen. Vleermuizen zijn wonderlijke dieren. Het zijn de enige zoogdieren die vliegen. En als de andere dieren gaan slapen komen ze tevoorschijn om op jacht te gaan. Je ziet ze razendsnel langs de boomtoppen door de lucht schieten op zoek naar insecten. In Wildrijk komen verschillende soorten voor.

Ervaren gids met batdetector
Vleermuizen vliegen schijnbaar zonder geluid te maken, maar met de batdetector van de gids kunnen we ze toch te horen krijgen.Iedere soort maakt een eigen geluid en zo komen we te weten welke soorten hier rondvliegen. Met wat geluk krijgen we ze te zien in het licht van de lamp van de gids.Ook voor kinderen een hele leuke natuurervaring.

Wildrijk is een klein, maar bijzonder bos. Het is een overblijfsel van de eens zo bosrijke landgoederen in de Zijperpolder, eigendom van rijke kooplieden uit Amsterdam.Veel bos is verdwenen, maar het Wildrijk is een van de laatst overgebleven bosjes. De vleermuis is een belangrijke bewoner van dit gebied.Bij voorkeur reserveren; ter plekke aansluiten is helaas niet mogelijk.

Wanneer: zaterdagavond 10 september van 20:00 tot 22:00 uur
Vertrekpunt: Ingang Wildrijk: tegenover parkeerterrein aan de Zeeweg te Sint Maartensvlotbrug

Verdere informatie en reserveren via www.gaatumee.nl