'T ZAND - Ga zaterdagavond 30 juli met gidsen van Landschap Noord-Holland op zoek naar vleermuizen in de Eendenkooi van 't Zand. Eendenkooi 't Zand is een geheimzinnig plekje met veel groen eromheen, waar je normaal niet binnen komt. Deze avond wel, je bent, na een kort inleidend filmpje welkom voor een spannende zoektocht naar verschillende soorten vleermuizen.

Vleermuizen zijn wonderlijke dieren. Het zijn de enige zoogdieren die vliegen. En als de andere dieren gaan slapen komen ze tevoorschijn om op jacht te gaan. Je ziet ze razendsnel langs de bomen door de lucht schieten op zoek naar insecten. In de eendenkooi komen verschillende soorten voor.

Ervaren gids met batdetector
Vleermuizen vliegen schijnbaar zonder geluid te maken, maar met de batdetector van de gids kun je ze toch te horen krijgen. Iedere soort maakt een eigen geluid en zo kom je te weten welke soorten hier rondvliegen. Met wat geluk krijg je ze ook nog te zien in het licht van de lamp van de gids. Voor kinderen een spannende nachtwandeling in het donkere kooibos. Bij voorkeur reserveren; ter plekke aansluiten is mogelijk maar dan contant en graag gepast betalen.

Wanneer: zaterdagavond 30 juli van 22:00 tot 23:30 uur
Waar: Eendenkooi 't Zand - Korte Bosweg 47A - 1756 CA 't Zand

Verdere informatie en reserveren via www.gaatumee.nl