ST MAARTENSVLOTBURG - Een bijzondere belevenis, nachtvlinders bekijken in het prachtige Wildrijk. Wat de natuur zaterdagavond 29 april zal brengen is natuurlijk nog de vraag, maar misschien tref je de prachtige nachtvlinder karmozijnrood weeskind aan op een van de stroopplekken.

Nachtvlinders lokken met stroop en een laken


De gidsen van Landschap Noord-Holland hebben een lamp en een laken klaargezet. Ook zijn enkele bomen ingesmeerd met stroop. Dit alles om de nachtvlinders die in het donker actief zijn te lokken en te kunnen bekijken. Aan de hand van de vangsten zal verteld worden over het leven van nachtvlinders. Op dit late tijdstip heb je wel een grotere kans. Spannend! In Nederland leven meer dan 2400 soorten vlinders, waarvan een groot deel nachtvlinders. Het verschil tussen dag- en nachtvlinders lijkt simpel maar niets is minder waar. Er zijn ook heel wat nachtvlinders die overdag vliegen.

Karmozijnrood weeskind

Misschien vliegt de prachtige nachtvlinder karmozijnrood weeskind deze avond op een van de stroopplekken aan. Deze nachtvlinder staat officieel te boek als zeldzaam. Leuk weetje: deze prachtige vlinder met paarsrode achtervleugel dankt zijn naam aan de gelijkenis met de kleding van de kinderen in het Burgerweeshuis in Amsterdam in de 19e eeuw, zoals bijvoorbeeld te zien is op een schilderij van Max Liebermann.

Bij voorkeur reserveren; ter plekke aansluiten is mogelijk maar dan contant en graag gepast betalen.

Wanneer: zaterdag 29 april 2023 van 22:30 tot 00:00 uur
Vertrekpunt: Natuurgebied Wildrijk: ingang tegenover parkeerterrein aan de Zeeweg te Sint Maartensvlotbrug
Verdere informatie en reserveren via www.gaatumee.nl