'T ZAND - Een bijzondere belevenis, nachtvlinders bekijken in een Eendenkooi. Op zaterdag 23 april ben je om 20.45 uur welkom om met gidsen van Landschap Noord-Holland op zoek te gaan naar de nachtvlinders van 't Zand!

Nachtvlinders lokken met stroop en een laken

Met een lamp en een laken worden de vlinders gelokt. Ook zijn enkele bomen ingesmeerd met stroop. Dit alles om de nachtvlinders die in het donker actief zijn te kunnen bekijken. Aan de hand van de vangsten zal de gids vertellen over het leven van nachtvlinders. In Nederland leven meer dan 2400 soorten vlinders, waarvan een groot deel nachtvlinders. Het verschil tussen dag- en nachtvlinders lijkt simpel maar niets is minder waar. Er zijn ook heel wat nachtvlinders die overdag vliegen.

Karmozijnrood weeskind

Wat de avond zal brengen is natuurlijk nog de vraag, maar misschien tref je de prachtige nachtvlinder karmozijnrood weeskind op een van de stroopplekken aan. Deze nachtvlinder staat officieel nog te boek als zeldzaam, maar werd de laatste jaren toch veelvuldig gezien. Leuk weetje: deze prachtige vlinder met paarsrode achtervleugels dankt zijn naam aan de gelijkenis met de kleding van de kinderen in het Burgerweeshuis in Amsterdam in de 19e eeuw, zoals bijvoorbeeld te zien is op een schilderij van Max Liebermann.

Wanneer: zaterdag 23 april 2022 van 20.45 tot 00.00 uur

Vertrekpunt: Bezoekerscentrum Eendenkooi 't Zand, Korte Bosweg 47a, 't Zand

Kosten: Volwassenen € 7,00, kinderen € 3,00. Beschermers € 4,00 , kinderen van beschermers € 2,00.

Reserveren: www.gaatumee.nl

De genoemde eindtijd is uiteraard afhankelijk van de weersomstandigheden en het enthousiasme van de vlinders.
Bij voorkeur reserveren; ter plekke aansluiten is mogelijk maar dan contant en graag gepast betalen.