SCHAGEN - Boeken over vervoer en reizen staan centraal tijdens de Kinderboekenweek, want dit jaar is het thema: ‘Op reis!’. KopGroep Bibliotheken heeft veel boeken waarin auto’s, bussen en andere vervoersmiddelen een rol spelen. Tijdens de Boekenweek, die duurt van 2 tot en met 12 oktober is er in de bibliotheken van Schagen, Tuitjenhorn en Middenmeer van alles te beleven.Woensdagmiddag 2 oktober wordt er in Schagen en Tuitjenhorn om 15.00 uur voorgelezen. Een week later, op woensdagmiddag 9 oktober, is daar een leuke ‘doemiddag’ in de bieb. In Schagen maken de kinderen samen een raket en in Tuitjenhorn worden vliegtuigjes geknutseld van houten wasknijpers. Ook mogen de kinderen hun fiets versieren. De middag begint in beide bibliotheken om 15.00 uur en is gratis te bezoeken. In de jeugdbibliotheek in Middenmeer wordt zowel woensdagmiddag 2 als 9 oktober om 14.00 en 14.45 uur voorgelezen.


Voorlezen is belangrijk Het draait om boeken, verhalen en voorlezen tijdens de Kinderboekenweek. Voor kinderen is voorlezen en zelf boekjes lezen belangrijk. Zo leren ze veel woorden en vinden ze lezen sneller leuk. Daar hebben ze hun hele schooltijd profijt van. Kinderen die al jong worden voorgelezen doen het aantoonbaar beter op school. Een half uurtje per dag maakt al verschil.


Bibliotheek Tuitjenhorn, Oostwal 6, telefoon (0226) 392005. Bibliotheek Schagen, Torenstraat 1a, telefoon (0224) 213975. Bibliotheek Middenmeer, Pienterpad 6, telefoon (0227) 501720. Meer informatie: www.kopgroepbibliotheken.nl.