SCHAGEN – Een op de vier medewerkers is mantelzorger. Dat niet alle mantelzorgers in een organisatie bekend zijn, komt vaak omdat mantelzorgers niet durven te vertellen dat ze mantelzorger zijn. Uit angst voor hun baan. Maar het is juist belangrijk om te laten weten dat je mantelzorger bent. Daarom zet het Mantelzorgcentrum op 2 november, voor de Dag van de Mantelzorg, werkende mantelzorgers extra in de spotlights. Alle werkende mantelzorgers zijn vanaf 8.00 uur van harte welkom om te ontbijten in Slot Schagen. Aanmelden kan via info@mantelzorgcentrum.nl

Marianne Weel, organisator van de Dag van de Mantelzorg en consulent bij het Mantelzorgcentrum ziet graag dat werkende mantelzorgers uit de schaduw stappen en laten weten dat zij mantelzorger zijn. Ze hoopt dat het ontbijt de drempel wat verlaagt. Marianne: “Het is juist belangrijk om je leidinggevende, of een naaste collega, te vertellen wat er thuis speelt. Op die manier krijg je niet alleen meer begrip, maar kun je samen kijken naar oplossingen. Je kunt bijvoorbeeld je uren meer flexibel inzetten, wat veel mantelzorgers al meer rust geeft.”

Ontbijt Slot Schagen 2 november
Alle werkende mantelzorgers, die in gemeente Schagen werken of wonen, mogen dinsdag 2 november aanschuiven bij het ontbijt in Slot Schagen, Slotplein 4 in Schagen. Het ontbijt begint om 8.00 uur en is rond 9.30 uur afgelopen. Aanmelden is verplicht en kan via info@mantelzorgcentrum.nl Het ontbijt is gratis voor werkende mantelzorgers die in gemeente Schagen werken of wonen.

Mantelzorgcentrum
Het Mantelzorgcentrum, expertisecentrum voor mantelzorg in Noord-Holland Noord, organiseert ieder jaar de Dag van de Mantelzorg. Deze dag is bedoeld om aandacht te vragen voor de positie van mantelzorgers en tegelijk mantelzorgers te verwennen.