SCHAGEN/HOLLANDS KROON - Er valt nog meer winst te behalen in de sportkantine waar het gaat om een gezonder aanbod. Toch zijn veel verenigingen daar soms huiverig voor. Bang dat de omzet terugloopt. En omdat het broodje kroket nu eenmaal zo goed scoort na de wedstrijd. Om verenigingen te informeren dat het helemaal niet zo spannend is om je kantineaanbod eens onder de loep te nemen én te laten zien dat het juist omzetverhogend kan werken, verzorgt Team Sportservice een online inspiratiebijeenkomst. Deze is woensdag 25 en donderdag 26 november.

Die angst om het koude biertje en de hamburger in de ban te doen van verenigingen? Niet nodig, weten Tanja Ites en Melissa Deenstra van Team Sportservice. Ze zijn bovendien JOGG-regisseur voor respectievelijk de gemeente Den Helder en Schagen. Ze maken zich onder andere hard voor jongeren om ze een gezondere toekomst tegemoet te laten gaan.

‘Bruine tosti liep als een tierelier’

“Daarom zetten we ook in op sportverenigingen. Daar komen veel jongeren. Om ze te laten zien, dat een gezondere keuze na afloop van de wedstrijd of training ook lekker kan zijn, bieden we deze online bijeenkomsten. En de clubs hoeven echt niet bang te zijn, dat ze helemaal geen minder gezonde producten meer mogen aanbieden. Het gaat erom dat er een keuze is”, verduidelijkt Melissa Deenstra. “We kregen ooit de reactie van een hockeyclub: ‘het is een kwestie van uitproberen. De bruine tosti liep vanaf het begin als een tierelier.’”

Minikoeling winnen
Deelnemers aan de online webinar maken bovendien kans op een minikoeling die ze op de bar kunnen zetten. “Daarmee kun je als club leden en gasten motiveren een gezondere keuze te maken. Door het zichtbaar aan te bieden is de kans groter dat iemand kiest voor dat product. Vooral omdat het prominent op je bar staat”, vult Tanja Ites aan.

Nut en noodzaak
In de online bijeenkomst komen onder andere de nut en noodzaak van de gezondere sportkantine en -omgeving aan de orde. “En daarna gaan de deelnemers uiteen in zogenaamde breakoutrooms om ideeën en mogelijkheden te bespreken. Later op de avond bespreken we de ondersteuningsmogelijkheden die wij kunnen bieden en worden de ambities uitgesproken”, licht Tanja Ites de inhoud toe.

Twee online sessies
Wie ook nieuwsgierig is hoe de kantine gezonder kan en wellicht zelfs meer omzet kan maken, kan zich aanmelden voor een van de twee sessies. Deze zijn woensdag 25 en donderdag 26 november. Om 19.30 uur gaat de online inspiratiebijeenkomst van start. Deze is in nauwe samenwerking met Team:Fit.

Aanmelden
Inschrijven kan via het formulier op de sites van Team Sportservice: https://bit.ly/32ton02 of https://bit.ly/3pi1qGT. Meer weten? Mail Tanja Ites, tites@teamsporservice.nl of Melissa Deenstra: mdeenstra@teamsportservice.nl.