SCHAGEN - Van 5 t/m 11 oktober is het de Week van de Jonge mantelzorger. Het Mantelzorgcentrum organiseert vanaf die week tot aan het einde van het jaar een online escape room via haar online platform. Het Mantelzorgcentrum ontwikkelde dit platform om jongeren de kans te geven elkaar op een veilige manier op te zoeken. Via het platform lossen jongeren vanaf 15 jaar puzzels samen op. De online escape room is ontwikkeld door o.a. Escape Room Schagen. Jonge mantelzorgers geven zich op via Discord of info@mantelzorgcentrum.nl

Uit onderzoek blijkt dat jonge mantelzorgers niet geproblematiseerd willen worden. Wel hebben ze een behoefte aan onderling contact en een luisterend oor. Het online platform van het Mantelzorgcentrum biedt dit in een gecontroleerde omgeving. Hier hoeven zij zich even geen zorgen te maken en hoeven zij de ander niets uit te leggen over hun situatie. Iedereen zit in hetzelfde schuitje! Het platform is alleen toegankelijk voor jonge mantelzorgers via deze link: https://discord.gg/K5eJazD

Discord-server

Het online platform is opgezet in Discord, een bekend platform onder jongeren. Jonge mantelzorgers kunnen op de Discord-server van het Mantelzorgcentrum met elkaar kletsen, maar ook samen muziek luisteren of spelletjes spelen. En als ze behoefte hebben aan hulp van een professional, dan is dat via dit platform ook mogelijk.

Jonge mantelzorgers

Jonge mantelzorgers zijn jongeren (t/m 24 jaar) die opgroeien met een gezinslid dat hulp nodig heeft. Dit kan een ouder, broer of zus zijn. Het gezinslid heeft een chronische ziekte, lichamelijke of verstandelijke beperking, een psychische aandoening of een verslaving. Jonge mantelzorgers zijn vaak onzichtbaar en worden niet altijd herkend als mantelzorgers. Mantelzorgen is namelijk niet alleen het zorgen voor een ander in de vorm van praktische en emotionele steun, maar ook zorgen maken om iemand.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze jonge mantelzorgers of over andere onderwerpen waar mantelzorgers meer over willen weten, kunnen zij bellen met het Mantelzorgcentrum, tel. 0224 – 74 50 59 of een mail sturen naar: info@mantelzorgcentrum.nl Op www.mantelzorgcentrum.nl staat meer nieuws en een volledig overzicht van activiteiten voor (jonge) mantelzorgers.