SCHAGEN - Rinus van de Reep uit Tuitjenhorn werd deze week in het zonnetje gezet voor zijn bijzondere inzet als vrijwilliger in Noord-Holland. Ars Donandi overhandigde hem een cheque van 2.500 euro om door te geven aan een goed doel. Ars Donandi zorgt er al 25 jaar voor dat geld vanuit fondsen terecht komt bij lokale en landelijke goede doelen. Om dit jubileum te vieren, doet de stichting deze maand in iedere provincie een schenking. Meneer van de Reep maakt op zijn beurt met dit geldbedrag drie goede doelen waar hij zich voor inzet blij.


Deze week zocht Alet Klarenbeek, bestuurslid bij Ars Donandi, hem op bij jongerenvereniging Seven Eleven in Tuitjenhorn. Rinus van de Reep heeft deze vereniging 34 jaar geleden zelf opgericht en is hier nog steeds vrijwilliger op de vrijdagavonden: ‘Op mijn zestiende zocht ik een plek om met mijn vrienden samen te komen, van het een kwam het ander. Wat me het meest is bijgebleven, zijn de Spookhuis avonden. Samen met veel vrijwilligers bouwden we dat helemaal op. Geweldig was dat!’.

Daarnaast is Rinus ook al sinds 1991 actief als vrijwilliger en bestuurslid bij Stichting Vakantiespelen in Schagen. Sinds 2007 zet hij zich in voor de Stichting Bonami Spelcomputers/ Spelcomputer Museum in Zwolle, onderdeel van het Nederlands Instituut voor Games en Computers. Rinus besloot het bedrag te verdelen over deze drie goede doelen, Seven Eleven, Stichting Vakantiespelen Schagen en Stichting Bonami.

De kunst van het geven
Bij Ars Donandi brengen mensen hun vermogen of nalatenschap onder in een zogeheten eigen 'fonds op naam’. Met dat geld kunnen ze dan goede dingen in de samenleving ondersteunen, bijvoorbeeld natuurbehoud, cultuur of het levensgeluk vergroten van kinderen, die nooit op vakantie gaan. Inmiddels hebben meer dan 60 fondsoprichters hun weg naar Ars Donandi gevonden om lokale en landelijke goede doelen te steunen.

Kijk voor meer informatie op https://www.arsdonandi.nl/