WAARLAND – Banana: dat is de naam van de nieuwe waterglijbaan van Zwembad Waarland, die afgelopen zaterdag, bij de opening van het zwemseizoen, in gebruik is genomen. De nieuwste aanwinst van het openlucht zwembad werd uiteraard meteen uitvoerig getest door enthousiaste dorpsjeugd. Met Sofie Pippel uit IJmuiden en de Waarlandse Sven Dekker voorop, de bedenkers van de naam Banana.

Hoewel het nog wat fris was afgelopen zaterdag, weerhield dat de jeugd er niet van om bij de onthulling van de glijbaan te zijn én deze meteen uit te proberen. Kim Smit, die jarenlang zweminstructeur, badjuf en bestuurslid was bij het Waarlandse zwembad, onthulde de naam, die was gekozen uit zo’n 100 suggesties die binnenkwamen na een oproep op Facebook. De Banana is de tweede waterglijbaan bij Zwembad Waarland: er was er al één bij het natuurbad, de Banana komt uit in het verwarmde chloorbad. Iedereen met een A-diploma mag er vanaf roetsjen.

Zwembad Waarland nam de glijbaan over van een zwembad in Wormerveer, dat recent zijn deuren sloot. De overname was mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Stichting Waarlandfonds, die projecten steunt ten behoeve van de dorpsgemeenschap Waarland. Vrijwilligers van Zwembad Waarland ontmantelden de glijbaan eigenhandig in Wormerveer, om haar afgelopen najaar op te bouwen op het eigen zwembadterrein. Het terrein, dat met ingang van dit seizoen is aangemerkt als rookvrije zone, is ook uitgebreid met extra bankjes rond het natuurbad.

Wie de nieuwe glijbaan wil uitproberen is natuurlijk van harte welkom.
Informatie over het zwembad is te vinden op www.zwembadwaarland.nl. Volg vooral ook de Facebookpagina, waar het laatste nieuws het snelst te vinden is.