SCHAGEN - Op 2 oktober gaan ook de rotondes ter hoogte van de Oude Verlaatweg en ’t Veld (tegenover het tankstation) open en is de rotonde bij de Zandweg/Hartweg vernieuwd. Na lange tijd omrijden kunnen (brom-) fietsers vanaf 2 oktober gebruik maken van de fietsstraat aan de westkant van de N241. (Brom-)fietsers rijden daar tijdelijk over de onderlaag van het asfalt. De deklaag wordt in november aangebracht.

Werkzaamheden Rijdersstraat in ’t Veld

Om de hinder te beperken werd tijdens het vernieuwen van de N241 het autoverkeer over de parallelweg geleid. Zodra het verkeer op 2 oktober weer over de hoofdrijbaan van de N241 rijdt ontstaat er ruimte om de parallelweg verder in te richten.

De provincie sluit de parallelweg aan op de Rijdersstraat en brengt een plateau aan op de kruising om het verkeer vaart te laten minderen. De Rijdersstraat is hierdoor ter hoogte van de N241 afgesloten van 2 tot en met 27 oktober. Ook de afslag naar ’t Veld op de nieuwe rotonde is dan dicht. Het naastgelegen tankstation Avia (Van der Stoop en Kruijer) is bereikbaar via de parallelweg.

Omleiding

Het verkeer wordt omgeleid via de Zwartweg en Hartweg naar de Provincialeweg (N241) en omgekeerd. Buslijn 150 van Connexxion rijdt ook via deze omleidingsroute. Meer informatie hierover op de website www.connexxion.nl.