SCHAGEN - McDonald's restaurant Schagen heeft sinds deze week een nieuwe eigenaar. Het restaurant sinds maart 2001 in het bezit van Franchisenemer Richard Pach en is officieel overgedragen aan zijn zoon Melvin Pach. Naast Schagen is dit het tweede restaurant voor Melvin, in februari 2021 nam hij het McDonald's restaurant Den Helder De Kooy, eveneens van zijn vader, over. Met de overname van McDonald's restaurant Schagen neemt Melvin ook het volledig personeelsbestand van ruim 90 medewerkers over.


Richard Pach: "Met veel zorg heb ik de afgelopen jaren mijn organisatie opgebouwd met inmiddels ruim 600 werknemers. Met elkaar proberen we elke dag weer het maximale uit ons te halen om een top prestatie als team neer te zetten. Diezelfde drive zie ik terug in mijn zoon, waardoor ik met vol vertrouwen het stokje aan hem overgeef. "

Melvin Pach: "Ik ben opnieuw trots dat ik de volgende stap mag én ga maken. Net als bij de overname van McDonald's restaurant Den Helder voelt het direct anders, dan toen het nog van mijn vader was. Uiteraard is dat logisch, het komt nu samen met veel meer verantwoordelijkheid en je wil het goed doen voor zowel je gasten als medewerkers. Nu ik ook in Schagen aan de slag mag als Franchisenemer, voelt voor mij als een echte erkenning van onze gasten, medewerkers en Franchisegever McDonald's Nederland. Ik kijk er naar uit om door te bouwen aan mijn organisatie."

Biografie Richard Pach

Richard opende in december 1987 zijn eerste McDonald's restaurant in Zaandam en vierde daarmee dus afgelopen maand zijn 35ste McDonald's jubileum. In 1992 opende hij zijn tweede restaurant in Alkmaar met een McDrive aan de Robijnstraat en kwam daarmee als ondernemer terug in de Kop van Noord-Holland. Tijdens het WK voetbal van juni 2014 opende hij zijn 7de restaurant in Alkmaar West. De inmiddels 62-jarige Pach vindt het nog steeds fantastisch om onderdeel te mogen zijn van het merk McDonald's, maar ziet nu ook de kans om de komende jaren als ondernemer langzaam uit te zwaaien.

McDonald's restaurant Schagen

Het restaurant in Schagen is de afgelopen jaren enorm gegroeid in personeel. Ook de komende periode biedt het restaurant extra werkgelegenheid en is de wens om minimaal tien nieuwe collega's aan het team toe te voegen.

McDonald's Schagen bevindt zich op bedrijventerrein de Witte Paal aan de Grotewallerweg 2M. Dagelijks is het restaurant open vanaf 08.00 uur, waarbij het doordeweeks sluit om 01.00 uur. Met de overname van het restaurant heeft Melvin besloten om per direct in het weekend met de McDrive open te gaan tot 04.00 uur. Ook heeft het restaurant een bezorgservice in samenwerking met Uber Eats, welke dagelijks beschikbaar is tussen 11.00 uur en 23.00 uur.

Over McDonald's Nederland

Wekelijks biedt McDonald's Nederland aan bijna 3,2 miljoen gasten op ieder moment van de dag een positief moment. Met gevarieerde keuzes en versbereide, iconische producten die door ruim twintigduizend medewerkers met zorg worden bereid. De gezondheid en veiligheid van gasten en werknemers hebben de hoogste prioriteit. In Nederland heeft McDonald's 262 restaurants. Het streven naar kwaliteit en beleving staat centraal in alle facetten van de bedrijfsvoering, evenals het inzetten van haar schaalgrootte om te verduurzamen en een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij.