SCHAGEN - Na een periode van verbouwen was het dan zo ver! Ouders en kinderen van Jenaplanschool De Keerkring en belangstellenden konden kennismaken met de nieuwe BSO en een kijkje nemen in de vernieuwde peuterschool van Kappio. Tijdens de opening op dinsdag 12 oktober was iedereen welkom in de mooie, grote en sfeervol ingerichte ruimte die toegankelijk is via een eigen ingang​ en via de school. Iedereen was heel enthousiast. Alle klassen kwamen in groepjes langs en de kinderen speelden er naar hartenlust. Ter gelegenheid van de opening konden de kinderen kiezen uit een Kappio bidon, rolmaat, keycord, pen of bellenblaas.

Bij de inrichting is rekening gehouden met een indeling die aansluit op de belevingswereld van peuters aan de ene kant van de ruimte en BSO kinderen aan de andere kant. Er zijn uitnodigende speelhoeken gecreëerd. Denk hierbij aan constructiematerialen in de bouwhoek, een geweldige keuken en poppen in de huishoek en volop leesmateriaal in de leeshoek. Genoeg uitdaging om op ontdekkingsreis te gaan en spelenderwijs te leren samen met de enthousiaste pedagogisch medewerkers. Voor de kinderen in de BSO is er bijvoorbeeld een chillplek op de vide, waar een kind zich in alle rust even kan terugtrekken, een knutselruimte en nog veel meer. Deze chillplek was erg populair tijdens de opening. Er is een ruim aanbod in spelmateriaal dat aansluit op de leeftijd en ontwikkeling van ieder kind. Het paradepaardje is de uitdagende en veilige buitenruimte. Een prachtige ontdekkings- en belevingstuin met oog voor de natuur. Deze is voorzien van meerdere spelmaterialen, waaronder een fantastische buitenkeuken, leuke ontdekhoekjes en diverse houtelementen.

Dit alles is mede tot stand gekomen met hulp van de ouders. We zijn trots op de grote ouderbetrokkenheid bij De Keerkring. Ook de betrokkenheid tussen de kinderen onderling is groot. Samen spelen en elkaar ontmoeten. Regelmatig wordt er door een ouder kind voorgelezen bij de peuters. Binnen de peuterschool en BSO werkt een professioneel vast team dat nauw samenwerkt met het professionele team van de basisschool. Er zijn korte lijntjes en de overstap van peuterschool naar basisschool verloopt heel soepel en natuurlijk. Openingstijden peuterschool De Keerkring: maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag 8.30-12.30 uur. Openingstijden BSO De Keerkring: maandag, dinsdag, donderdag 7.15-8.30 en 14.15-18.15 uur (bij voldoende belangstelling ook op andere dagen open). Meer informatie over de BSO en peuterschool: www.kappio.nl (locatie de Keerkring).