DEN HELDER - November is de maand van Nederland Leest. Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland daarom één boek. Het thema van dit jaar is 'Over de grens'. Want met boeken lezen vergroot je je wereld en verleg je je grenzen. Vanaf 1 november deelt KopGroep Bibliotheken aan bezoekers het boek 'De wandelaar' van Adriaan van Dis uit.

De wandelaar

Het boek van Adriaan van Dis gaat over een 60-jarige Nederlandse rentenier in Parijs. Wanneer de man opeens een straathond in huis krijgt, leert hij tijdens wandelingen met het dier het andere Parijs kennen: een stad vol daklozen, junkies, bedelaars en vooral talloze illegalen. Zijn geweten gaat opspelen en hij wil graag helpen. ‘De wandelaar’ wordt gratis uitgedeeld, zolang de voorraad strekt.

Activiteiten
In november organiseert KopGroep Bibliotheken (in samenwerking) diverse andere activiteiten in het kader van Nederland Leest. Zo komen op 2 november schrijfster Maartje Wortel en muzikant Tim Knol in de Victorie in Alkmaar vertellen over hun levens en werk tijdens de Nederland Leest lezing. En op 18 november geeft Liesje Schreuder van Bureau Boeiend in School 7 een lezing over De Bohême, waaronder Parijs: het decor van ‘De Wandelaar’. Meer informatie over Nederland Leest en de activiteiten is te vinden op www.kopgroepbibliotheken.nl.