NOORDKOP - Maak kennis met de natuur op het grootste vrijwilligersevenement in het groen! Al ruim twintig jaar coördineert Landschap Noord-Holland de Natuurwerkdag. Op vrijdag 4 november en zaterdag 5 november kun je meedoen op meer dan zestig locaties in onze provincie. En die hulp in natuurgebieden is hard nodig.

Biodiversiteit

Dit jaar staan alle klussen in het teken van biodiversiteit. De klussen zijn erop gericht om natuur te onderhouden en herstellen. Dit draagt bij aan de leefomgeving van veel (bedreigde) planten en dieren. Een gezonde leefomgeving is belangrijk om effecten van klimaatverandering op te vangen.

Voor iedereen

Bij elke klus is een locatieleider aanwezig aan wie je vragen kunt stellen. Ook zonder ervaring kun je meedoen aan de Natuurwerkdag. Het is een mooie kans om kennis te maken met groen vrijwilligerswerk en je in te zetten voor een stukje natuur bij jou in de buurt. Je ontmoet nieuwe mensen en het is een leuke ervaring, want buiten zijn maakt blij!

Verschillende klussen

Werk samen met andere vrijwilligers aan het weghalen van jonge boompjes en struiken bij het Zwanenwater in Callantsoog, plant bomen bij De Groene Oase in Koedijk of help maaien bij de Duinroosvallei in Julianadorp. Genoeg mooie klussen in de regio.

Doe mee

Wil je iets doen voor natuur en klimaat en samen met buren, vrienden of familie bijdragen aan jouw groene omgeving? Kijk op www.natuurwerkdag.nl voor meer informatie én meld je aan.