CALLANTSOOG - Ben je ook zo’n natuurliefhebber en geniet je van alles dat groeit en bloeit? Wil je je passie graag overbrengen op anderen? Word dan natuurambassadeur! Kom ons team versterken, ga in gesprek met de bezoekers en ben hét visitekaartje van natuurgebied het Zwanenwater.

Het Zwanenwater

Natuurgebied het Zwanenwater is een afwisselend duingebied bij Callantsoog. Met de twee grootste natuurlijke duinmeren van West-Europa is het een waar vogelparadijs! Moeras, rietlanden, kalkarme duinen met heide en bloemrijke graslanden rond de meren bieden ruimte aan veel bijzondere planten en dieren zoals orchideeën, zonnedauw, zandhagedis, blauwvleugelsprinkhaan, heivlinder en rugstreeppad.

Hét visitekaartje

Midden in dit prachtige natuurgebied beman je in de weekenden tussen april en oktober samen met een collega het TerreinInformatiePunt (TIP). Hoe vaak bepaal je zelf en in overleg wordt een rooster opgesteld. Met behulp van de TIPkar, een speciale aanhangwagen vol natuurschatten, doe-dingen en folders, vertel je verhalen en natuurweetjes over het Zwanenwater. Je maakt bezoekers bewust van de waarde en het belang van de natuur en geeft tips over wat er waar te zien is. Je bent zo hét visitekaartje van Natuurmonumenten.

Gezellig en leerzaam

Vind je het leuk om bezoekers aan te spreken en wegwijs te maken? Kom dan ons vrijwilligersteam versterken.

“Het is echt een gezellig team”, vertelt Margreet, die al 16 jaar vrijwilliger is. “Ik kom uit Callantsoog en het natuurgebied voelt echt als thuiskomen. Ondanks dat ik hier elke maand en soms vaker wel ben, leer of zie ik steeds iets nieuws. Er zijn zoveel diersoorten en bloemen- en plantensoorten. Als je echt goed kijkt, dan gaat er een nieuwe wereld voor je open.”

Je hoeft niet alles over planten en dieren te weten, je leert vanzelf steeds meer van je collega’s. Je krijgt passende kleding in bruikleen, een vrijwilligerscontract en korting op producten van Natuurmonumenten. Kijk voor meer informatie op de website van Natuurmonumenten www.nm.nl/zwanenwater