DEN HELDER / CALLANTSOOG - In het kader van de Nationale Vogelweek organiseert Landschap Noord-Holland op zaterdag 18 mei een fietstocht vanaf Den Helder én een kijkdag in de Zandpolder bij Callantsoog.

Vogels kijken tussen Strandslag 9 - Callantsoog en Vakantieboerderij Karnemelkplaats

Tussen de Duinweg bij Strandslag 9 van Callantsoog en de Voorweg van Abbestede is bollenland afgegraven tot onder maaiveld. Het is een soort plassengebiedje met lage kaden rondom allerlei ondiepten.
Dit terrein wordt de Zandpolder genoemd. Zo dicht bij zee is het water brak en dat levert een ideaal broedgebied voor bijvoorbeeld kluten en pleviertjes op. Zelfs bontbekplevieren kunnen hier broeden.

Kom kijken wat er allemaal aan vogels, en hopelijk broedend, te zien is in dit gebied. Afhankelijk van de locaties van de vogels worden telescopen geplaats (waarschijnlijk langs de Mineweg of Voorweg) en er zijn verrekijkers beschikbaar.

Maar je eigen kijker meenemen is nog handiger.

Van 10:30 tot 15:00 uur staan vrijwilligers en gidsen met een promotiewagen nabij Vakantieboerderij Karnemelkplaats voor je klaar en zij vertellen je graag over de natuurgebieden en activiteiten in de Noordkop.

Vogelweek-Fietstocht van Den Helder naar Zandpolder

Of ga mee met een fietsexcursie in de Nationale Vogelweek, gehouden onder begeleiding van een natuurgids. De tocht gaat van Den Helder onder het duin door naar de Zandpolder.
Daar staan de vogelkenners klaar met telescopen om je de vogels van dichtbij te laten zien. Onderweg stop je een aantal keer en vertelt de gids iets over wat er zoal langs de route te zien is.
De fietstocht is ongeveer 25 km en de snelheid is maximaal 15 kilometer per uur. Tien uur vertrek en om ongeveer één uur ben je weer terug in Den Helder.
Deze excursie is geschikt voor vogelliefhebbers van 12 jaar en ouder.

De fietstocht graag van tevoren reserveren! De kijkdag is uiteraard vrij en gratis te bezoeken.

Wanneer: KIJKDAG zaterdag 18 mei 2024 van 10:30 tot 15:00 uur

Waar: Vakantieboerderij Karnemelkplaats; Voorweg 1; 1759 NX Callantsoog

Fietstocht: zaterdag 18 mei van 10:00 tot 13:00 uur; vertrekpunt Parkeerplaats De Helderse Vallei; De Helderse Vallei 9-11; 1783 DA Den Helder

Zie voor verdere informatie en reserveren van deelname fietstocht: www.gaatumee.nl