SCHAGEN - Op zaterdag 24 augustus om 22.30 uur ontvangt Klaas Kaag je namens Landschap Noord-Holland in het prachtige Wildrijk. De zon is dan al even onder en Klaas heeft nabij de werkschuur een lamp en laken klaargezet. Ook zijn enkele bomen ingesmeerd met stroop. Dit alles om de nachtvlinders die in het donker actief zijn te lokken en te kunnen bekijken.

In Nederland leven meer dan 2400 soorten vlinders, waarvan een groot deel nachtvlinders zijn. Het verschil? Het lijkt simpel een verschil van dag en nacht, maar niets is minder waar. Er zijn ook heel wat nachtvlinders die overdag vliegen. Klaas Kaag is een zeer deskundig vlinderkenner en zal aan de hand van de vangsten vertellen over het leven van nachtvlinders.

Wat de avond zal brengen blijft natuurlijk een verrassing. Wellicht tref je de zeldzame karmozijnrood weeskind op een van de stroopplekken aan. Deze nachtvlinder staat officieel nog te boek als zeldzaam, toch werd deze vlinder met paarsrode achtervleugels in 2018 veelvuldig gezien.

De nachtvlinderavond duurt tot ongeveer middernacht. Bij deze activiteit is een Duitstalige gids aanwezig.

Wanneer: zaterdag 24 augustus 2019 van 22.30 tot 00.00 uur.
Vertrekpunt: Werkschuur Landschap Noord-Holland, ingang tegenover parkeerterrein aan de Zeeweg, Sint Maartenszee.
Kosten: Volwassenen € 7,00, kinderen € 3,00. Beschermers € 4,00 en kinderen van beschermers € 2,00. Graag reserveren, maar ter plekke aansluiten kan ook.
Reserveren: www.gaatumee.nl