'T ZAND - Eendenkooi 't Zand is een geheimzinnige plek met veel groen eromheen, waar je normaal niet binnen komt. Vanavond wel, je bent welkom voor een speciale avond in het kader van de Nacht van de Vleermuis.


Nachtelijke wandeling in een donkere Eendenkooi

De Nacht van de Vleermuis wordt jaarlijks gehouden. Plekken waar zij 's nachts in het donker nog voorkomen, zoals de Eendenkooi bij 't Zand, moeten gekoesterd worden!

Je wandelt vrijdagavond 25 augustus door de kooi om te ervaren wat je nog kunt zien in de schemering en in het donker. Niet alleen eenden, maar de eendenkooi staat ook bekend om zijn vleermuizen.
Vleermuizen zijn wonderlijke dieren. Ze vliegen, maar het zijn zoogdieren. En als de andere dieren gaan slapen komen ze tevoorschijn om op insecten te gaan jagen.
In de eendenkooi komen verschillende soorten voor. Er loopt een gids van Landschap Noord-Holland mee met een batdetector. Hiermee kun je ze te horen krijgen.
Omdat iedere soort een eigen geluid maakt, weet de gids dankzij de detector de naam van de vleermuis.
Voor kinderen een hele leuke natuurervaring. Bij voorkeur reserveren; ter plekke aansluiten is mogelijk maar dan contant en graag gepast betalen.

Wanneer: vrijdag 25 augustus 2023 van 20:00 tot 22:30 uur

Waar: Eendenkooi 't Zand; Korte Bosweg 47A; 1756 CA 't Zand.

Zie voor verdere informatie en reserveren: www.gaatumee.nl