'T ZAND - Eendenkooi 't Zand is een geheimzinnige plek met veel groen eromheen, waar je normaal niet binnen komt. Deze speciale avond wel, je bent welkom in het kader van de Nacht van de Nacht.

Nachtelijke wandeling in donker Eendenkooi 't Zand
De Nacht van de Nacht wordt jaarlijks gehouden om aandacht te vragen voor energiebesparing en lichtvervuiling. Heel belangrijk, want hoe vaak maak je het nog mee dat het echt donker is, en stil?


Nederland is één van de lichtste landen ter wereld, maar duisternis hoort bij de natuur en is belangrijk voor de dieren. Daarom moeten plekken waar het 's nachts nog echt donker is, zoals de Eendenkooi bij 't Zand, gekoesterd worden!


Wandel zaterdagavond 29 oktober met een gids van Landschap Noord-Holland door de kooi om te ervaren wat je nog kunt zien in het donker. Maar de eendenkooi staat ook bekend om zijn vleermuizen.


Vleermuizen zijn wonderlijke dieren. Ze vliegen, maar het zijn zoogdieren. En als de andere dieren gaan slapen komen ze tevoorschijn om op insecten te gaan jagen. In de eendenkooi komen verschillende soorten voor.


Er loopt een gids mee met een batdetector. Hiermee kun je ze te horen krijgen. Omdat iedere soort een eigen geluid maakt, kunnen we ze ook op naam brengen. Voor kinderen een hele leuke natuurervaring. Bij voorkeur reserveren; ter plekke aansluiten is mogelijk maar dan contant en graag gepast betalen.

Wanneer: zaterdagavond 29 oktober van 21:00 tot 22:30 uur
Waar: Eendenkooi 't Zand; Korte Bosweg 47A; 1756 CA 't Zand.
Verdere informatie via www.gaatumee.nl