SCHAGEN//TUITJENHORN – Zes weken lang biedt Team Sportservice allerlei leuke en sportieve activiteiten voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Op donderdag maken ze na school kennis met bijvoorbeeld knotshockey, levend Stratego, boarding voetbal en een mega Twister.

Team Sportservice Schagen wil sporten toegankelijk maken voor iedereen en hoopt met deze activiteit nog meer kinderen enthousiast te maken voor een sport. Zo kunnen kinderen voor 4 euro per keer de verschillende sporten uitproberen. Manon Verblaauw van Team Sportservice Schagen | Hollands Kroon: “Dit is nou zo’n voorbeeld van laagdrempelig genieten van sport en bewegen. Het zijn allemaal spelletjes die niet al te moeilijk zijn, maar wel heel veel plezier geven. Daar draait het vooral om.”
De activiteiten zijn op twee locaties in de Noordkop. Naast gymzaal De Groet aan de Bogtmanweg in Tuitjenhorn en aan de Kievitlaan in Schagen. Allemaal buiten. Dus is het echt slecht weer, dan gaan ze niet door.

Ook voor gezinnen die het niet breed hebben
Kinderen uit gezinnen die het niet zo ruim hebben, kunnen ook meedoen. Daarvoor bestaat er de Meedoenpas, die door de gemeente verstrekt wordt. “Heeft een kind zo’n Meedoenpas, dan moet hij of zij zich aanmelden via mail. Anders geef je je op via de nieuwe aanmeldsite die in het leven geroepen is: Noord-Holland Actief. Een verzamelsite waar alle activiteiten gebundeld zijn. Heel overzichtelijk. Je toetst je woonplaats in en je ziet alle aanbod die er is.”

Zes keer meedoen
Op de donderdagen van de activiteiten staan de buurtsportcoaches van Team Sportservice om 14.00 uur klaar om de kinderen te ontvangen. Om 14.15 uur is uiterlijke starttijd. Ze kunnen zes keer meedoen. De eerste keer in Tuitjenhorn is donderdag 24 september, in Schagen is dat op donderdag 1 oktober.

Aanmelden
Aanmelden kan op https://www.noordhollandactief.nl/activiteit/140269/fit-en-fun-kievitlaan (voor Schagen) En voor Tuitjenhorn is dat: https://www.noordhollandactief.nl/activiteit/140273/fit-en-fun-de-groet Hier staan ook alle data en tijden op een rij.

Kinderen met een Meedoenpas, mail naar Manon Verblaauw: mverblaauw@teamsportservice.nl.