LANGEDIJK - Op dinsdag 29 augustus is het genieten voor de bezoekers van Museum BroekerVeiling, wanneer de leden van Vereniging Behoud Westfries Kostuum een grote modeshow presenteren.

U wordt deze dag meegenomen naar de periode 1900 tot 1960 waarbij de authentieke Westfriese streekdracht van toen centraal staat. Daagse kleding én feestkleding, zoals een prachtige bruidsjurk, zwemkleding, boven- en onderkleding van volwassenen en kinderen, het komt allemaal aan de orde. Wilt u weten wat poepenboezels, wollen kapers, harseslappen en pilo werkgoed zijn? Dan mag u deze show beslist niet missen! Een zeer getalenteerde en ter zake kundige speaker geeft, in het plaatselijke dialect, op een humoristische manier uitleg over de getoonde historische kleding.

Bij goed weer vindt de modeshow plaats op het mooie buitenterrein van het museum, bij slecht weer wordt de show naar het binnenmuseum verplaatst. Om iedereen de kans te geven om de modeshow mee te maken wordt er eentje om 12.00 uur gehouden en nogmaals om 14.00 uur.

Op deze dag draait het normale museumprogramma gewoon door. Dus kunt u ook deze dag een rondvaart maken door “het Rijk der Duizend eilanden”, meedoen aan de demonstratieveiling in het historische afmijnlokaal en op eigen houtje het museum verkennen, begeleid door tuinder Arie via de audiotour. Daarnaast is er uiteraard voor kinderen ook van alles te doen!

Voor de Historische modeshow gelden de normale entreeprijzen. Bezoekers hoeven dus niet extra te betalen.