DIRKSHORN - De gemeente Schagen en de politie gaan strenger handhaven op bungalowpark De Horn in Dirkshorn. Dat is één van de acties na een kwaliteitsonderzoek op en rond het park.

Op park De Horn is het al jaren onrustig. De beheerder van het park en een aantal eigenaren van vakantiewoningen liggen met elkaar overhoop. Gevolg: intimidaties, bedreigingen, brandstichting en sabotage. Van deze incidenten is meerdere keren aangifte gedaan bij de politie.

Ondanks verschillende bemiddelingspogingen is het tot nu toe niet gelukt de strijdende partijen dichter bij elkaar te brengen. "Het speelt al een hele lange tijd en er is echt wel zorg", zei burgemeester Marjan van Kampen-Nouwen een halfjaar geleden tegen NH.

Om de rust op het park terug te laten keren stelt de gemeente nu een kwartiermaker aan. Die moet, samen met de bewoners en de beheerder van het park, aan de slag gaan met de aanbevelingen uit het onderzoek.

Om de rust weer te laten terugkeren, moet de gemeente flink in de buidel tasten. Er is een budget van 500.000 euro voor de revitalisering van recreatieparken. Een flink deel daarvan zal moeten worden gebruikt voor de problemen op De Horn.

De resultaten van het kwaliteitsonderzoek zijn hier te lezen.