SCHAGEN - Dat de coronacrisis de digitalisering naar een nieuw niveau helpt, is goed merkbaar bij het Mantelzorgcentrum. De eerste digitale ontmoetingsgroepen zijn deze week gestart, tot groot genoegen van de mantelzorgers die dit moesten missen door de crisis. Directeur Truus Oud: “Mantelzorgers snakken, vooral nu, naar ontmoeting, informatie en tips. Daarom is de ontmoetingsgroep nog maar het begin van ons digitale aanbod.”

Unieke situatie
De situatie van iedere mantelzorger is uniek. Algemene informatie op de website of via de nieuwsbrief helpt de mantelzorger redelijk op weg, maar roept vaak wel specifieke vragen op. Oud: “De komende tijd organiseren we webinars met verschillende onderwerpen. Een van de thema’s is het persoonsgebonden budget (pgb), waar veel mantelzorgers vragen over hebben. Maar ook werkende mantelzorgers en mantelzorgers die zorgen voor een 17-jarig kind met een beperking worden bediend. Uiteindelijk komen alle thema’s aan bod.”

Aanbod digitale activiteiten
Het aanbod van de digitale activiteiten staat op de website van het Mantelzorgcentrum: www.mantelzorgcentrum.nl/activiteiten Mantelzorgers die staan ingeschreven bij het Mantelzorgcentrum ontvangen hierover automatisch bericht. Inschrijven bij het Mantelzorgcentrum kan via www.mantelzorgcentrum.nl/aanmelden Bellen naar het Mantelzorgcentrum kan ook: 0224 – 74 50 59

Mantelzorgcentrum
Het Mantelzorgcentrum is hét expertisecentrum voor mantelzorg in Noord-Holland Noord, actief van de gemeente Heiloo tot aan Den Helder. De belangrijkste opdracht is mantelzorgers te ondersteunen zodat zij de zorg kunnen blijven geven en daar zelf gezond bij blijven.