SCHAGEN - Naar aanleiding van meldingen over onveilige situaties op de N241 tussen Schagen en Verlaat gaat de provincie maatregelen treffen om de verkeersveiligheid te verbeteren

Gevaarlijke situaties op het traject ontstaan voornamelijk door onoverzichtelijke situaties in bermen en hoge snelheden op de parallelwegen. De provincie heeft onderzoek laten doen naar passende maatregelen om de verkeersveiligheid te verbeteren. Het volledige onderzoeksrapport is beschikbaar op de website van de provincie Noord-Holland.

Maatregelen

  • Op de westelijke parallelweg wordt eind 2024 een fietsstraat gecreëerd. De markeringen worden ten noorden van de kern ‘Zijdewind’ aangebracht.
  • Op de oostelijke parallelweg worden in het voorjaar van 2025 12 bochten aangelegd. Aan beide zijden van de weg wordt een korte rijbaanversmalling gerealiseerd, waardoor het verkeer met een lichte slinger moet rijden. Alle bochten worden verlicht en er wordt gezorgd voor een voldoende brede doorgang voor landbouwverkeer.
  • In de bermen zijn inmiddels paal en draad aangebracht. Dit wordt onderhouden door de weginspecteur. Ook zijn er nieuwe hagen geplant.

Meer informatie

Weggebruikers en omwonenden met vragen kunnen contact opnemen met het servicepunt van de provincie via telefoonnummer: 0800 - 0200 600 (gratis) of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl. Op de hoogte blijven van de werkzaamheden in de regio? Kijk op regiopagina Kop van Noord-Holland of volg de regionale Facebookpagina.