SCHAGEN -In maart verzorgt Livius Onderwijs in Schagen een cursus over Julius Caesar. Docent is Jona Lendering. Hij heeft in Leiden geschiedenis en aan de Vrije Universiteit in Amsterdam oudheidkunde gestudeerd. Cursusdata zijn donderdagmiddag 10, 17, 24 en 31 maart 2022 van 15:00 tot 17:00 uur in De Nieuwe Nes, Schoenmakerspad 1, 1741XM in Schagen. Deelname kost € 120. De Nieuwe Nes voldoet aan de voorwaarden, die gesteld worden door de regering t.a.v. corona.

Julius Caesar is geboren in 100 v.Chr. en vermoord in 44 v. Chr: Julius Caesars leven beslaat de laatste halve eeuw van de Romeinse Republiek, die hij hielp beëindigen. Een fascinerend verhaal over de implosie van de machtigste staat die de wereld tot dan toe had gezien! Burgeroorlogen tussen nietsontziende Romeinse commandanten waren maar één aspect, de annexatie van gebieden in Gallië, Numidië en Anatolië een ander. Aan het einde was er één generaal over, Caesar, die echter geen manier vond om zijn alleenheerschappij vorm te geven. Het verhaal is echter complexer dan een epos over wapens en grote mannen. Er waren diepere mechanismen aan het werk in Rome, die niet alleen het verloop van de crisis bepaalden, maar ook de enig mogelijke uitkomst: een monarchie, waarin de provincies steeds belangrijker zouden worden.

Jona Lendering vertelt op meeslepende wijze over deze beroemde generaal, politicus en schrijver. Als u de cursus wilt bijwonen dan kunt U nu al een plek reserveren op www.livius.nl. Als zeker is dat de cursus door kan gaan wordt de reservering uw inschrijving. Wilt u meer informatie, neem dan contact op met Annelies Kaas, tel. 06 139 00 384.