SCHAGEN – Vroeg of laat wordt iedereen het: mantelzorger. Tot die conclusie kwam voormalig eigenaar van een zorgboerderij Annelies Krijgsman. Zij schreef haar bevindingen in een boek en leest hieruit voor op woensdag 3 april. Het Mantelzorgcentrum nodigt mantelzorgers, maar ook iedereen die zich wil voorbereiden op het komende mantelzorgerschap, om hierbij aanwezig te zijn. Aanmelden kan via info@mantelzorgcentrum.nl of 085 – 018 38 90. Voor (pre-)mantelzorgers uit gemeente Schagen en Hollands Kroon is deze workshop gratis.

Op haar zorgboerderij kwam Annelies in gesprek met partners en kinderen. Zij bespeurde een gevoel van oververmoeidheid, wanhoop en verslagenheid bij mantelzorgers. Overdonderd door de gesprekjes die zij met hen voerde, schreef Annelies alles op in haar boek ‘Vroeg of laat’… balanceren tussen hart en verstand in de zorg voor een dierbare. Met dit boek probeert ze zoveel mogelijk mantelzorgers te bereiken. “Zaaien en verspreiden, in de hoop dat mijn lezende publiek hieruit kan oogsten!”, aldus Annelies.

Meer informatie
De lezing is op woensdag 3 april van 10.00 – 11.30 uur in het kantoor van het Mantelzorgcentrum, Witte Paal 347 in Schagen. Op www.mantelzorgcentrum.nl staat meer informatie en een volledig overzicht van activiteiten voor mantelzorgers.

Mantelzorgcentrum
Het Mantelzorgcentrum is hét expertisecentrum voor mantelzorg in Noord-Holland Noord. Het Mantelzorgcentrum is de gids voor mantelzorgers tijdens hun mantelzorgreis zodat zij hun energie en balans versterken, behouden of terugkrijgen.