TUITJENHORN - Januari is de Maand van de spiritualiteit en daarom geeft Petra Tjeertes op woensdagavond 16 januari een lezing in de bibliotheek van Tuitjenhorn over de kracht van je gedachten.

“Een goede gezondheid is je grootste rijkdom en deze wordt beïnvloed door onze gedachten,” stelt ze. “We weten allemaal dat positieve gedachten helend werken. Je hersenen sturen immers je gedrag aan en kunnen heel direct bepalen hoe je je aanpast in een bepaalde situatie. Ook zijn er studies gedaan die de relatie aantonen tussen positief denken en een betere weerstand; meer veerkracht. Er zijn zelfs wetenschappelijke artikelen die onderzoeken hoe ons DNA zou kunnen veranderen door gedachtesturing.”

Tjeertes bouwt haar lezing op rond het werk van neuro-wetenschapper en auteur Joe Dispenza, die onder meer uitlegt hoe je je brein opnieuw vorm kunt geven door de effecten van meditatie.

Lezing Petra Tjeertes op 16 januari, aanvang 19.30 uur in de bibliotheek in Tuitjenhorn, Oostwal 6. Toegang €5 inclusief koffie/thee, kaartverkoop via www.kopgroepbibliotheken.nl of in de bibliotheek.