KRABBENDAM - Oskar Verkamman gaat op een onvergetelijke reis door het unieke en soms mysterieuze Midden-Oosten. Hij rijdt vanuit Nederland door magistrale landschappen en neemt de lezer mee op een eindeloze rit door o.a. duizend kilometer leegheid. De Noord-Hollander rijdt onverschrokken het onbekende zand van de woestijn in en krijgt daar geleidelijk aan een band mee.


Tijdens zijn adembenemende reis ervaart Oskar soms de gewelddadige geschiedenis van de landen waar hij doorheen trekt en ontdekt hij de schoonheid, diversiteit en complexiteit van het Midden-Oosten. Hij schreef er een boek over en dat biedt een diepgaande kijk op de mensen, cultuur, en landschappen die Oskar onderweg tegenkomt.

De lezer beleeft met Oskar een nachtelijke rit door het duistere Bagdad, voelt de adrenaline van een achtervolging door de geheime politie in Saoedi-Arabië, en geniet van de rust van overnachten in een tent diep in de uitgestrekte woestijn. Hij vertelt er nu over in het kerkje van Krabbendam.

“De motor is tot zijn achteras weggezakt in het fijne zand van de Rub al-Khali woestijn, de grootste aaneengesloten zandvlakte ter wereld in het zuiden van Saoedi-Arabië. En binnen een uur is het donker. Hoewel de dag er bijna op zit is het nog bloedheet en het zweet gutst over mijn lijf als ik een poging onderneem om de motor vlot te duwen. Kansloos. Zonder hulp ga ik de motor nooit loskrijgen. Er zit niets anders op: ik haal mijn tentje tevoorschijn en maak me op voor een nacht in het zand.”

Datum lezing: zondag 3 maart 2024, 15:00 uur

Locatie: Krabbendammer erfgoed, Kerkpad 15, Krabbendam (Warmenhuizen)

Aanvang: 15:00 uur

Kosten: € 5,00 per persoon (opbrengsten zijn voor de stichting)

Aanmelden: https://shorturl.at/aKPU5