DEN HELDER – Digitale fraude is de snelst groeiende vorm van misdaad. En het ergste is: het kan ons allemaal overkomen. Een phishing e-mail, SMS of WhatsApp bericht ontvangen dat niet van echt te onderscheiden is. Cybercriminelen worden steeds slimmer. Het is dus belangrijk om te weten hoe zij te werk gaan en hoe je jezelf hiertegen kunt beschermen. Daarom organiseert Rabobank op 12 februari voor klanten het Cybercrime event in Theater de Kampanje in Den Helder.

Dat het een actueel onderwerp is blijkt wel aan de stormloop van aanmeldingen. “Binnen slechts 3 dagen zit de grote zaal van Theater de Kampanje al bijna vol.” vertelt Harry Nieuwenhuizen, directievoorzitter van Rabobank Kop van Noord-Holland. “Mensen wanen zich veiliger dan ze zijn, maar liefst één op de tien internet gebruikers is vorig jaar slachtoffer geworden van cybercrime. We zien bijna dagelijks een gedupeerde klant in de bankhal verschijnen. Als financiële instelling is het onze verantwoordelijkheid om onze klanten hiervoor te behoeden.” Aldus Nieuwenhuizen.

Tijdens de bijeenkomst neemt Rabobank je mee in de verschillende soorten digitale fraude die de bank tegenkomt. Aansluitend vertelt journaliste Maria Genova over de gevaren van het internet én wat je daartegen kunt doen. Met een hacker aan haar zijde laat ze zien hoe gemakkelijk cybercriminelen jouw informatie kunnen achterhalen en geeft je praktische tips om jouw gegevens te beveiligen. Maria Genova werd na haar bestseller 'Komt een vrouw bij de h@cker' een van de meest gevraagde sprekers op het gebied van privacy, identiteitsfraude en informatiebeveiliging.

De avond zit nagenoeg vol. Bij een blijvende vraag wordt er gekeken of het mogelijk is om een tweede avond in Den Helder te organiseren. Meer informatie op: Rabobank.nl/kvnh.