BREEZAND - Na zeven weken papier-maché plakken en verven, worden momenteel de grote decorstukken van de Lentetuin in Breezand omgetoverd tot één grote onderwaterwereld. Vrijwilligers vliegen door het sportcomplex. Op grote kaarten staat aangegeven welke onderdelen op welke plek moeten komen te staan.

"We zijn op 4 januari begonnen met bouwen. Heel veel voorbereidingen gehad. Woensdag zijn we begonnen met de vloer leggen. En nu zijn we al een aardig eind op weg", vertelt chef bouwploeg Sem Langelaan. Hij moet het overzicht bewaren in de hal.

Steeds meer decorstukken worden met trekker en oplegger vanuit de werkplaats even verderop naar de sporthal gebracht. Bij de ingang staan diverse rotspartijen van papier-maché te wachten tot ze naar hun plekje in de hal worden gebracht.

Timmerwerk

Overal in de hal wordt druk gewerkt. Met hoogwerkers worden de decorstukken op hun plaats gehesen. Daarna worden ze vastgezet met schroeven. Verderop in de hal is de schilderploeg nog wat plekjes aan het bijwerken. "Het is heel veel volume", aldus Langelaan. "We hadden drie locaties om alle stukken te kunnen opslaan. Het is heel veel timmerwerk geweest de laatste tijd."

De vrijwilligers hebben nog een eventjes de tijd om alles op zijn plaats te zetten. Ook een groot scheepswrak en een onderzeeër moeten nog een plekje krijgen en dan moeten natuurlijk alle bloemen nog naar binnen.

'Trots'

"Het is natuurlijk prachtig als je al die rotsen zo om je heen ziet", vertelt Langelaan trots. "De kunstenaars hebben weer mooi werk afgeleverd. Ja dan begint het toch weer te kriebelen. Straks de bloemen er in. Prachtig geheel!"