CALLENTSOOG - LekkerNaarZee verhuurder van 140 vakantiewoningen in Callantsoog en omgeving is begonnen met het plaatsen van laadpalen bij hun vakantiewoningen. We zitten verspreid door de regio waardoor een centraal laadpunt geen oplossing is, aldus eigenaar Niek. “We zijn daarom nu begonnen om op maarliefst een 12 tal locaties bij onze huizen in Callantsoog en Groote Keeten laadpalen te plaatsen.

”Niek vult aan: “Zelf rijden we met onze (bedrijfs) auto's ook elektrisch en weten hoe makkelijk het is als je direct bij je woning je auto kunt opladen. We zien de laatste jaren al een sterke toename in het aantal gasten wat elektrisch rijdt, ook krijgen we steeds meer vragen van gasten waar ze hun auto kunnen opladen. Wij vonden het de goede keuze om hierop in te spelen.”

De investering heeft geen sluitende businesscase maar LekkerNaarZee koos er toch voor de laadpalen nu te plaatsen. Ze zijn enthousiast om hun gasten deze extra service te kunnen bieden. Zo kunnen zij tijdens hun vakantie direct bij de woning of in ieder geval binnen een paar 100 meter hun auto laden en met een volle accu weer op pad. Ook zien ze regelmatig elektrische auto’s die met verlengsnoer of haspel opgeladen worden, dit is met alle risico’s een ongewenste situatie.

Deze laadpalen zijn een behoorlijke investering voor LekkerNaarZee, maar een financiële bijdrage vanuit het regionaal stimuleringsprogramma De Kop Werkt! heeft het mogelijk gemaakt hier ook 5 semi-openbare locaties aan toe te voegen. Dit zijn 5 laadpalen die voor alle vakantiegasten van ruim 40 woningen in de directe omgeving te gebruiken zijn. Onderdeel van het stimuleringsprogramma is het project vitalisering verblijfsrecreatie welke een bijdrage levert in fysieke investeringen in duurzame maatregelen om daarmee het toerisme in de Kop van Noord-Holland naar een hoger niveau te brengen.

Tot slot zag Niek direct resultaat: “Het was mooi om te zien, dat letterlijk 10 minuten na de installatie van de palen de eerste 2 auto’s al stonden te laden. Toen wisten we direct dat het werkte en het een goede investering was.” Naast dat er laadpalen zijn geplaatst, heeft LekkerNaarZee de afgelopen jaren meer in duurzaamheid geïnvesteerd. Zo hebben zij 5 duurzame en energieneutrale familiehuizen laten bouwen op de Hasecamer en zijn de volgende 2 huizen, aan de voet van de duinen in Callantsoog, in aanbouw. Deze huizen zijn onder andere voorzien van een warmtepomp en zonnepanelen.


Meer info: kijk op www.lekkernaarzee.nl