SCHAGEN - Tegenwoordig regel je zaken met de overheid voornamelijk online. Denk aan het aanvragen van je zorgtoeslag, rijbewijs en vaccinaties. Veel mensen vinden dit lastig. Op 29 november start in de bibliotheek in Schagen de cursus ‘Toegang tot de digitale overheid’. In deze cursus leren de deelnemers hoe ze hun overheidszaken online kunnen regelen.

Aan de slag met DigiD


Met de programma’s van Digisterker leren deelnemers omgaan met echte websites van de overheid, gezondheidszorg en andere instanties. Ze gaan aan de slag met hun eigen DigiD, leren inloggen in een ‘Mijn’-omgeving en leren hun gegevens te gebruiken op (overheids)websites. Naast computervaardigheden wordt er ook een beroep gedaan op leesvaardigheden, begrip van de context en vertrouwen in eigen kunnen. Deze cursus helpt de deelnemers zelfverzekerder te worden in de digitale wereld. Van de deelnemers wordt wel verwacht dat ze al internetvaardig zijn.

Deelnemen

De cursus start op woensdag 29 november om 10:15 uur in Bibliotheek Schagen (Torenstraat 1A) en bestaat uit vier ochtenden. De kosten bedragen € 15, dit is voor het bijbehorende werkboek. Inschrijven voor de cursus kan op de website (www.kopgroepbibliotheken.nl/activiteiten) of aan de balie in de bibliotheek.