SCHAGEN - Jelle van Wier exposeert tot en met 12 januari in de bibliotheek van Schagen. Van Wier is graficus, schilder en gitarist. Ook is hij zelfstandig vormgever en voormalig docent op de Amsterdamse Grafische School. Hij woont in Warmenhuizen en exposeert regelmatig met aquarellen die op paneel zijn geschilderd.

Deze MDF (houten) paneeltjes worden meestal op locatie geschilderd en zijn spontane impressies van de sfeer of de omgeving. Divers, van stilleven, landschap, materialen en vaak ook vakantieplekjes: alles wat interessant is om even bij stil te staan en te schilderen. ‘Plein air’ schilderen (buiten schilderen) is afhankelijk van de omstandigheden van het moment.“Met fotografie zijn de beelden vaak een vluchtig moment, bij mijn paneeltjes wordt een tijdje stilgestaan en wordt de omgeving gevangen in de sferen en de kleuren die er bij passen.” zegt Van Wier over zijn werkwijze. “Mijn paneeltjes zijn voorzien van een eenvoudig houten lijstje en zijn afgelakt in een collagepaneel geplaatst met verschillende onderwerpen vooral van Noord-Holland.”

De panelen zijn tot 12 januari te zien tijdens openingstijden in bibliotheek Schagen, Torenstraat 1A. Voor meer informatie www.kopgroepbibliotheken.nl