SCHAGEN - De verbinding tussen bezoekers, inwoners en het prachtige aanbod van deze regio wordt vanaf vandaag digitaal versterkt met de lancering van de Strand en Land app.

In opdracht van de Ondernemers Federatie Schagen Sector Recreatie & Toerisme (OFS R&T) is deze handige app specifiek ontwikkeld om gebruikers van buiten, maar ook binnen de regio op een intuïtieve wijze naar de vele activiteiten, bezienswaardigheden en horeca te leiden die deze regio rijk is. De app is vanaf vandaag op elke telefoon te downloaden in de App Store en Play Store.

Met de ontwikkeling van dit centrale platform geeft de OFS R&T invulling aan haar doelstelling om de toeristische en recreatieve potentie van de omgeving zo goed mogelijk zichtbaar te maken.

Na een creatieve verkiezingscampagne voor de appnaam onder de eigen inwoners in 2023, is de enuiteindelijk gekozen naam Strand en Land beloond met een spectaculaire helikoptervlucht, symbolisch voor het overzien van de hele regio.

Strand en Land onderscheidt zich met een eenvoudige en vriendelijke gebruikersinterface, waardoor gebruikers gemakkelijk kunnen navigeren en ontdekken wat er in hun nabije omgeving te doen is, in zowel het Nederlands als het Duits. Het platform moedigt ondernemers aan om hun activiteiten en evenementen te registreren en zo een levendige kalender te creëren.

De app is aantrekkelijk voor zowel de lokale bewoners als bezoekers, door hen te voorzien van een handig overzicht vol mogelijkheden om de regio opnieuw of voor het eerst te verkennen. Voor ondernemers vormt het een laagdrempelig kanaal om hun aanbod zichtbaar te maken en direct te communiceren met een geïnteresseerd publiek.

Kees de Wit, voorzitter van OFS R&T, vertelt enthousiast: "De introductie van de Strand en Land app is een belangrijke stap vooruit voor de promotie van onze regio. Het biedt een nieuw platform voor ontdekking en connectie, met inzet van de moderne, efficiënte middelen van deze tijd."

Met een simpele download biedt Strand en Land toegang tot alles wat de regio te bieden heeft aan activiteiten, bezienswaardigheden en culinaire hoogtepunten, rechtstreeks vanuit de bron: de lokale gemeenschap en ondernemers. Voor elke bezoeker die de regio op hun duimpje willen leren kennen, is Strand en Land het nieuwe startpunt.