CALLANTSOOG - LekkerUitwaaien.nl organiseert het 5e Vliegerfeest op het strand van Callantsoog. In het weekend van zaterdag 22 en zondag 23 juni versieren prachtige vliegers de lucht boven het kunstdorp. Bij elke strandtent hangen grote eenlijn vliegers uit binnen- en buitenland zoals de bekende grote octopusvlieger van bijna 40 meter lang.

"Het evenement is interactief want iedereen kan zijn eigen vlieger oplaten dit weekend" licht de organisatie toe. Alle strandtenthouders van Callantsoog stellen het strand voor en naast hun paviljoen beschikbaar voor de eenlijn vliegers (eenlijn vliegers zijn niet bestuurbare vliegers).

Het vliegeren met meer-lijns vliegers en stuntvlieger is alleen toegestaan op het activiteitenstrand ten noorden van Strandpaviljoen De Stern (het meeste noordelijke strandpaviljoen, richting Groote Keeten). De vliegers mogen tot maximaal 100 meter de lucht in.

"Door de het opspuiten van het strand was er vorig jaar geen Vliegerfeest, maar we hopen dit jaar weer op een mooi weekend" vertelt organisator Marc Bregman. In het verleden organiseerde Marc het evenement vanuit zijn Vliegerwinkel 't Coraaltje. Inmiddels coördineert hij het Vliegerfeest en vertelt hij vol trots: "Sowieso zijn er al 60 vaste deelnemers uit heel Europa die komen!"

Beide dagen dropt de organisatie kleine verrassing voor kinderen vanuit de vliegers naar beneden.

Het Vliegerfeest is op zaterdag 22 en zondag 23 juni van 10:00 uur tot 18:00 uur en is voor iedereen gratis toegankelijk via alle strandopgangen in Callantsoog.