SCHAGEN - Woensdagmorgen 3 mei om 11.00 uur onthult wethouder Ben Blonk het kunstwerk ‘De Golf’ dat wordt geplaatst bij het volkstuinencomplex aan de Noorderhazedwarsdijk in Petten.

Het kunstwerk is na afloop van Kunstroute Zijpe 2015 geschonken door Paul de Winter aan gemeente Schagen. Paul de Winter is bestuurslid van de Kunstroute Zijpe. De organisatie van de kunstroute kreeg De Golf als dank van de kunstenaar en gaf het kunstwerk door.

Het heeft enige tijd gekost om een goede plaats te vinden voor het kunstwerk. Op voorstel van de Volkstuinvereniging Petten komt de Golf te staan op de hoek van hun complex, dat door een sloot is omsloten. Op die manier is het werk goed zichtbaar vanaf de Noorderhazedwarsdijk in Petten.

Beeldende kunst draagt bij aan een prettige omgeving voor de inwoners. Het kunstobject is een in roestvrijstaal vervaardigde golf van 1.80 m lang, 1.25 m breed en 40 cm hoog. De golf is gemaakt door kunstenaar Jan de Valk. Meer informatie over de kunstenaar staat op www.jandevalk.nl.