TUITJENHORN - In de bibliotheek van Tuitjenhorn zijn vanaf deze week twee kunstexposities te bekijken. Aan de muren hangen de foto’s van fotografe Joke Ligthart-Wognum uit Warmenhuizen. In de vitrines exposeert de Historische Vereniging Harenkarspel met de tentoonstelling Wie schrijft die blijft.

Fotografe
Ligthart- Wognum is geboren te Warmenhuizen en lid van de Fotoclub AFV Schagen. Regelmatig exposeert zij haar foto’s, zowel individueel als in clubverband. De brede interesses van de fotografe zijn terug te zien in haar werk. Haar landschap-, portret- en macrofotografie is nu allemaal te bewonderen in de bibliotheek.

Wie schrijft die blijft
De Historische vereniging Harenkarspel verzorgt een schitterende expositie over de geschiedenis van het schrijven en het schrijfgerei. Van ganzenveer, inktpotjes, fraaie inktstellen en antieke kroontjespennen tot potloodhouders, griffels en pennenbakken. Daarbij worden eveneens oude handgeschreven documenten, ansichtkaarten en poëziealbums uit de vorige eeuw tentoongesteld. Dat ze al die tijd bewaard zijn gebleven bewijst eens te meer; wie schrijft die blijft!

Openingstijden
De foto’s van Ligthart-Wognum zijn nog tot 24 augustus gratis te bekijken tijdens de openingstijden van de bibliotheek. De tentoonstelling Wie schrijft die blijft duurt tot 20 augustus. De actuele openingstijden en de adresgegevens van de bibliotheek zijn te vinden op www.kopgroepbibliotheken.nl.