TUITJEHORN - In de bibliotheek van Tuitjenhorn is er tot 4 mei weer een nieuwe kunstexpositie te bekijken van lokale kunstenaars. Aan de muren hangen de schilderijen van Jolanda van Niekerk en in de vitrines worden objecten van Diny Rijnsburger tentoongesteld.

Schilderijen
Van Niekerk heeft op De Witte Lelie (Amsterdam) haar bevoegdheid voor tekendocente behaald en volgt op dit moment lessen bij Crejat, de Kunstacademie voor volwassenen in Alkmaar, in het Academisch Atelier. Naast enkele landschapschilderijen is er veel recent werk van haar te zien. Inspiratie voor haar schilderijen haalt zij uit een innerlijke reis tijdens het luisteren naar muziek. Verf en andere materialen geven zo vorm aan haar innerlijke beleving.

Vuur en ijs
Rijnsburger maakt beelden en objecten die een combinatie zijn van aardewerk, raku en porselein. Terugkerende thema’s in haar werk zijn de elementen, de aarde en landschappen. In de vitrinekasten van de bibliotheek staat wat kleiner werk, waarin vooral haar affiniteit met de natuur terug te vinden is: vuur en ijs, zee en strand. Bij deze objecten gaat het om de vorm en het contrast tussen licht en donker, ruw en glad, grof en fijn.

De expositie is tot 4 mei gratis te bekijken tijdens de openingstijden van de bibliotheek in Tuitjenhorn (Oostwal 6). De actuele openingstijden en de adresgegevens zijn te vinden op www.kopgroepbibliotheken.nl.