SCHAGEN - In de bibliotheek van Schagen is op dit moment de kunst te bewonderen van schilderes Ruth Zuidema en kunstenaar Jelle van Wier. Zuidema exposeert met haar schilderijen en in de vitrines is de tegelkunst van Van Wier te bekijken.

Realistische portretten
De schilderstijl van Ruth Zuidema heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld van zeer realistisch fijnschilderen tot het gebruik van een wat lossere toets. Zowel het werken met een beperkt kleurenpalet, alsook met meer toegevoegde kleur, bevalt haar beide goed. Ze heeft les gehad van verschillende kunstenaars, waaronder recent drie academische cursussen in Groningen. Inmiddels geeft Zuidema zelf ook schilderlessen in haar atelier in Schagen op dinsdag- en woensdagmiddag. Meer informatie is te vinden op www.alterliererzet.nl.

Grote kunst op kleine tegeltjes

Jelle van Wier uit Warmenhuizen is in diverse kunstrichtingen actief. Naast een grote verzameling aquarellen (die op hout zijn geschilderd) heeft hij ook andere grafische werken gemaakt, waaronder hoogdrukken en etsen. In de glazen vitrine van de bibliotheek worden nu zijn kleine tegeltjes geëxposeerd. Het begon als experiment, waarbij hij spontaan met viltstift op de tegeltjes tekende en deze tekeningen met extra vloeistof abstracter maakte. De tekeningen bestaan uit diverse onderwerpen, zoals stillevens, landschappen en fantasiebeelden.

De expositie is tot 11 oktober gratis te bezoeken tijdens de openingstijden van de bibliotheek. De actuele openingstijden en de adresgegevens zijn te vinden op www.kopgroepbibliotheken.nl.