TUITJEHORN - In de bibliotheek van Tuitjenhorn is op dit moment het werk te bewonderen van twee lokale kunstenaars. De expositie bestaat uit de schilderijen van Janna van der Oord en de gehaakte vogels van Tiny Agenant - Beemsterboer.


Over Janna van der Oord

Van der Oord is kunstschilder en goudsmid en heeft zowel een opleiding aan de Vrije Teken Akademie gedaan als lessen gevolgd in model tekenen en schilderen aan de Gerrit Rietveld Academie. De schilderijen “Jimson Weed”, “Onvindbare” en “Gezellig” zijn enkele voorbeelden van het werk van Janna van der Oord.


Over Agenant-Beemsterboer.

Tiny Agenant – Beemsterboer woont in Waarland en was werkzaam als leerkracht in het basis- en voorgezet speciaal onderwijs. Nadat zij zich in 2017 verdiepte in aplaca- en schapenwol besloot ze iets anders te doen dan vesten en truien breien. De natuurlijke kleuren van de wol brachten haar op het idee om vogels te gaan haken; in combinatie met andere garens heb je zo een scala aan mogelijkheden. Agenant-Beemsterboek maakte een boek met daarin voorbeeld en uitleg voor het haken van de vogels. Voor de achtergronden in haar boek gebruikte ze tekeningen van haar kleinkinderen, Dennis (2017) en Davina (2020). Op aanvraag geeft zij cursussen.


De exposities zijn tot 19 juni gratis te bekijken tijdens de openingstijden. De actuele openingstijden en de adresgegevens zijn te vinden op www.kopgroepbibliotheken.nl.