TUITJENHORN - In de bibliotheek van Tuitjenhorn is tot 19 oktober de kunst te bewonderen van kunstenares Inge de Jong – van den Hoek uit Schagerbrug en dichter Arij van der Vliet. De schilderes exposeert daar met haar schilderijen en in de vitrines is de dichtkunst van Van der Vliet te bekijken.

Abstracte kunst
Inge de Jong – van den Hoek werkt met verschillende materialen en stijlen. Ooit begon zij met verven op stoffen, waarna zij na tekenlessen en schilderlessen nu voornamelijk abstracte kunst schildert. In de expositie zijn, naast haar schilderen op doek, ook twee van haar werken op triplex opgenomen.

Humor en ernst
Humor en ernst lossen elkaar af in de vitrinekasten met daarin de gedichten van Arij van der Vliet. De gedichten staan op diverse soorten hout. Ook zijn er twee boxen op passe-partoutekarton uitgestald. De twee boxen zijn tot stand gekomen in samenwerking met Barbara Wolff. De eerste is de Kinderbox. Dit is een fantasievol poëtisch verhaal voor oud en jong. De andere box heet Veertje en is bedoeld voor mensen die hoe dan ook in een totaal nieuwe levensfase terecht zijn gekomen.

De expositie is tot 19 oktober gratis te bezoeken tijdens de openingstijden van de bibliotheek. De actuele openingstijden en de adresgegevens zijn te vinden op www.kopgroepbibliotheken.nl.