SCHAGEN Zaterdagavond 17 november reikte burgemeester Marjan van Kampen – Nouwen een Koninklijke onderscheiding uit aan de brandweermannen Fred van den Berg en Jos Verweij. Dit gebeurde in de brandweerkazerne Schagen, Hofstraat 15 te Schagen.

Fred van den Berg is sinds 01 juli 1993 een actief lid van de vrijwillige brandweer Schagen, post Schagen. Hij heeft de rang van brandmeester en vervult de functies van manschap, chauffeur/pompbediener, brandweerchauffeur, bevelvoerder en postcommandant. Tevens is hij 22 jaar penningmeester van de brandweervereniging en 11 jaar Bestuurslid SASV (Stichting Aangepaste Sport en Vrijetijdsbesteding).

Jos Verweij is sinds 01 april 1989 een actief lid van de vrijwillige brandweer Schagen, post Schagen. Hij heeft de rang van brandmeester en vervult de functies van manschap, chauffeur/pompbediener, brandweerchauffeur en bevelvoerder. Tevens is hij jaren actief geweest bij Rugbyclub Rush te Schagen en heeft zich ingespannen voor de brandweervereniging, waarvan hij tot voor kort bestuurslid was.

De heren kregen de Koninklijke onderscheiding uitgereikt tijdens de jaarlijkse feestavond van de brandweer Schagen.